top of page

Studiu: Efectele Covid–19 asupra activitatilor fizice si a comportamentului la copii

Updated: May 17, 2023

Peste 30 % dintre copii au modificari de comportament si 27. 7 % dintre ei au modificari de greutate, ca urmare a sedentarismului si a lipsei de miscare.

Conform celui mai nou sondaj al Asociatiei KinetoBebe - "Studiu cu privire la activitatile fizice si evolutia dezvoltarii motorii a copiilor in perioada martie – decembrie 2020".


Rezultate

Studiul a fost realizat pe un esantion de 745 parinti (parinti de fete - 54,3%, parinti de baieti -45,7%, varsta medie a copiilor - 4,3 ani) de pe tot teritoriul Romaniei, din mediul rural si urban.

Datele cu cel mai mare impact care reies din strudiu sunt:

  • 68,7% dintre parinti au observat modificari de postura, de comportament sau de greutate la copiii lor;

  • 50,4% iau in considerare vizita la un specialist pentru a lua masuri de diminuarea acestor efecte.

Concluzii


Schimbarile pe termen scurt in desfasurarea activitatilor fizice si a comportamentului sedentar datorat efectelor perioadei pandemice Covid 19, pot sa devina permanente si sa aiba efect indelungat asupra starii de sanatate a copiilor. Reducerea activitatii fizice, poate duce la modificari de postura, aparitia bolilor cardiovasculare, risc crescut de instaurare a diabetului, depresiei sau a diferitelor dependente. Este necesara elaborarea de politici publice si actiuni, care sa diminueze efectele sedentarismului la copii, cauzat de masurile luate pentru reducerea infectiilor Covid 19.

2 views
bottom of page